Uppsalafestival lyfter fram studenters kreativitet och skapande inför klimatet

Den 14e december återkommer Uppsalas hållbarhetsfestival till Kollaboratoriet i centrala Uppsala. Under dagen utforskas och uttrycks klimat- och hållbarhetsfrågor genom universitetsstudenters kreativitet och arbete för förändring. WinterFest arrangeras av Centrum för miljö- och utvecklingsstudier (CEMUS), Uppsala universitet och SLU. Var hittar du hopp i decembermörkret? Vad kan vi göra? Heldagsprogrammet levererar studenternas svar på dessa frågor, något som vi hoppas ska bli en källa till inspiration och vägar framåt för hållbarhetsarbete.

“Det är inspirerande att se den kreativitet och uppfinningsrikedom som unga människor utforskar för att förstå och skapa förändring i våra samhällen – med början här och nu”, säger Sara Andersson, samverkanskoordinator vid CEMUS. Utställningen och programmet är öppet för allmänheten och inkluderar återrapporteringar från Uppsala universitets delegation till FNs klimatkonferens i Bonn (COP23), kortfilmer och podcasts om studenters hållbarhetsprojekt, studenters reflektioner om förändring från deras “30-dagarsutmaningar” för hållbara livsstilar, visioner och glimtar om hur världen kan komma att se ut 2067, brädspel, noveller etc. I kvällsprogrammet kommer deltagare att få njuta av en monolog-opera, två lokala band och ett poetframträdande.

Tid och plats

Torsdag 14 december
Dagsprogram 9:00-18:00 i Kollaboratoriet (Östra Ågatan 19, Uppsala)
Kvällsprogram 19:00 och framåt i CEMUS (Geocentrum, Villavägen 16, Uppsala)

Programmet kan ses på: http://www.sustainabilityfestival.se/  

Bilder
Fria att använda: http://www.web.cemus.se/festival/pics2015/
http://www.sustainabilityfestival.se/en/2017/05/pictures-from-previous-festivals-2/

Kontakt
Sara Andersson, 070 256 38 24, sara.andersson@cemus.uu.se
Sachiko Ishihara, 072 398 07 11, sachiko.ishihara@cemus.uu.se (English)

CEMUS står för Centrum för miljö- och utvecklingsstudier och är ett centrum vid Uppsala universitet och SLU som arbetar med studentdriven utbildning för hållbar utveckling sedan 25 år tillbaka. Läs mer om festivalen på www.sustainabilityfestival.se och mer om CEMUS på http://www.cemus.uu.se/